مریم گلی که آن را به اسم «مریمی» , «شالبیه» و «مریمیه صغیره» و در زبان فرانسه به نام «سوژ» می شناسند, گیاهی علفی با برگ هایی ۴ گوش است.

گلهای آن آبی کمرنگ و ارغوانی است اما نوع دیگری از این گیاه که خاصیت دارویی ندارد, رنگ گلهایش قرمز است.

در برگ ها چیست؟
-فرارها: برگ های مریم گلی حاوی اسانس روغنی فرار و ساپونین است. علاوه براین حاوی نوعی ماده تلخ فرار به نام «پیکروسالوین» است. این ترکیب تلخ مانع از رشد باکتری ها می شود.
-اسانس: از تقطیر برگ های گیاه, بین یک و نیم تا دو و نیم درصد اسانس زرد رنگ به دست می آید.
در صنعت غذا
اگر چه مریم گلی سال ها قبل یعنی از قرون وسطی مورد استفاده طبی – تغذیه ای داشت اما پس از آنکه در قرن نهم به اروپا راه یافت, استفاده از آن گسترده تر شد. پس از اروپایی ها, چینی ها از این گیاه به وفور استفاده کردند.
طعم کنسرو: در حال حاضر در کشورهای اروپایی از اسانس مریم گلی برای معطر و خوش طعم کردن گوشت های کنسروی .
در سوسیس و کالباس: مریم گلی به عنوان معطر کننده این محصولات به آنها اضافه می شود.
گوشت ها: برای نگهداری بهتر و خوشبو کردن گوشت قرمز و سفید (انواع ماکیان) از اسانس گیاه مریم گلی استفاده می کنند.
چطور استفاده کنیم؟
-دم کرده: پنج گرم برگ خشک مریم گلی را در یک لیتر آب جوشیده بریزید. سپس بگذارید دم بکشد. از این دم کرده رقیق می توانید در طول روز به اندازه یک فنجان کوچک بنوشید.
-دودی: برگ خشک مریم گلی را خرد کنید. آن را مثل اسپند در اسپندان دوده کنید. دود آن را داخل بینی و دهان کشیده, نگه دارید. این کار به درمان عوارض سرماخوردگی مانند گرفتگی بینی, تورم و درد گلو کمک می کند.
توجه: از مخلوط جوشانده نعنا و مریم گلی برای بند آمدن شیر مادر زمانی که می خواهند کودک را از شیر بگیرند, استفاده می کنند. به همین دلیل مصرف مریم گلی در دوران شیردهی توصیه نمی شود.


 فک نمیکنی بهتره این پست رو به اشتراک بزاری ؟؟؟!! sharing   اشتراک در پلاس   اشتراک در توییتر   اشتراک در فیس بوک   اشتراک در فیس نما   اشتراک در آزادگی   اشتراک در کلوب   اشتراک در stumbleupon   اشتراک در دیگ   اشتراک در دلیکیوس   اشتراک در بوکمارک گوگل   اشتراک در گوگل ریدر   اشتراک در دنباله   اشتراک در گوگل باز   اشتراک در فرند فید   اشتراک در دلشکسته

گالری تصاویر

مد و دکوراسیون

نظرات


منتظر نظر شما هستیم !


− پنج = 4